SZAKTUDÁS

Tisztában vagyunk értékeinkkel, rendelkezünk azzal az esszenciális tudással, amelynek köszönhetően magabiztos piaci szereplővé váltunk az elmúlt években. Ezt a felhalmozott szakértelmet készek vagyunk megosztani a hozzánk csatlakozó munkatársainkkal.

FEJLŐDÉS

Meggyőződéssel hirdetjük, hogy sikeres csak akkor lehet egy vállalkozás, ha a csoportos célok az egyéni célok elérésén keresztül teljesülnek. Kollégáink személyes sikerei vállalatunk eredményességének záloga, ezért minden lehetőséget megragadunk annak érdekében, hogy támogassuk őket szakmai fejlődésükben.

KIHÍVÁS

Mindenkinek mást jelent a szó: kihívás. Számunkra az üzleti céljaink eléréséhez szükséges, éltető erőt biztosító sokszínű és érdekes feladatok formájában ölt testet. Hiszünk abban, hogy a változatos szakmai kihívásainknak eleget téve mindannyian többek leszünk.

Az FHB a család bankja

Tudjuk, hogy minden család más és más. Ezért szeretnénk megismerni a céljaikat és a történeteiket. A különböző, de számunkra egyformán fontos történeteket. A kisebb és nagyobb célokat. A kicsik és nagyok céljait. Így válhatunk a történetek részeivé és a célok segítőivé. Tudjuk, milyen sokféle megoldás van. A mi feladatunk, hogy mindig megtaláljuk a megfelelőt.

Ezért vagyunk mi a család bankja.

Történetünk

Napjainkra a kereskedelmi bank 43 fiókja és online csatornái országszerte összesen 200 ezer lakossági és 12 ezer vállalati számlához kapcsolódó ügyféligényt szolgál ki, és számos további kapcsolódó vagy a cégcsoport egyéb tagjai által kínált szolgáltatást is nyújt.

 • 1998Az FHB Rt. tavasszal megkezdi működését.
 • 2003Részvényeit bevezeti a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT).
 • 2006A Bank növekedését és tevékenységbővítését célzó stratégia eredményeként létrejönnek az FHB első leányvállalatai, az FHB Bank Zrt., az FHB Ingatlan Zrt., az FHB Lízing Zrt . és a Diófa Alapkezelő Zrt. is.
 • 2007A többségi tulajdonos ÁPV Zrt. befejezi a tulajdonosi szerkezet átalakítását.
 • 2008Megkezdi működését az FHB Bank vállalati üzletága és az FHB NetB@nk szolgáltatás.
 • 2010Elindul a befektetési szolgáltatási üzletág, majd az Allianz Bank megvásárlása révén dinamikusan nő a cégcsoport mérlegfőösszege és fiókhálózata.
 • 2014Az FHB Jelzálogbank Nyrt. részvényeinek 57,64%-a belföldi intézményi befektetők és társaságok tulajdonában van, emellett az MNV Zrt.-n keresztül a magyar állam több mint 7%-nyi részvényt birtokol.
  Az FHB részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, s része a budapesti tőzsdeindex, a BUX kosarának.
  Közvetett tulajdonosi részesedés megvásárlása a Takarékbankban.
 • 2015A Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének tagságának köszönhetően újabb távlatok nyílnak a lakossági és vállalati Ügyfelek kiszolgálásában, immár a takarékszövetkezeti integrációval történő együttműködésben is.

A többségi magyar tulajdon és a szintén hazai menedzsment mellett a tőzsdei jelenlét biztosította átláthatóság, valamint a jelzáloglevél-kibocsátás nyújtotta tőkebevonási lehetőség a garancia arra, hogy Ügyfeleinket mindig a gyorsan változó gazdasági környezethez igazított szolgáltatásokkal és pénzügyi megoldásokkal tudjuk segíteni.

Társadalmi felelősségvállalás

Bankunk a hazai pénzügyi szektor egyik jelentős képviselőjeként kötelességének érzi, hogy lehetőségeihez mérten szerepet vállaljon a társadalom számára fontos ügyek támogatásában.

Az FHB Bank támogatási aktivitásai során – a sport, a kultúra és a kiemelt társadalmi célok területén, az önzetlen támogatástól a márkának értékes megjelenéseket is hozó szponzorálásig – szívesen áll a társadalom egy hátrányos helyzetű csoportját vagy kiemelkedő tehetségeit segítő, az ország hírnevét öregbítő, a társadalom számára fontos problémák megoldásához vezető ügyek mellé.

Büszkék vagyunk támogatottaink kitartására, munkáira, eredményeire – örülünk, hogy segíthettünk!

Támogatottjaink

 • Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
 • Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány
 • Nagycsaládosok Országos Egyesülete